Pavarana

Pavarana bestond in de laatste samenstelling sinds september 2013 maar is opgericht in 2009. De viermans formatie speelde en schreef vooral eigen nummers. Pavarana had daarin een unieke sound doordat ze verschillende muziekstijlen met elkaar  combineerden. Hun muziek klonk als een frisse mix van The Doors, Radiohead, Pink Floyd, Arctic Monkeys en Depeche Mode. Dit resulteerde dan ook in een energieke liveshow, die zowel moderne als klassieke elementen kende.

In 2011 vierde Pavarana haar eerste successen. Ze wonnen in dat jaar zowel de landelijke wedstrijden van Kunstbende als Popsport en dat was een unieke prestatie. Daarnaast traden ze veel op onder andere op Booch! in Heerlen, Tispelpop in Roggel en Urpop in Urmond. In januari 2012 wisselde de band van samenstelling en eind 2012 was het eerste optreden met Rick als nieuwe frontman. Het jaar 2013 gebruikte de band om nieuwe nummers te schrijven en nadat in september Sven bij de band was gekomen om zijn broer Stan te vervangen op de toetsen begon de band aan het realiseren van een nieuw doel: een videoclip en een EP. Op 1 januari 2014 kwam de eerste clip uit: Darkness Strikes gevolgd door de videoclip “Wall of Loneliness” in juni 2014. In november 2014 volgde de release van de EP Pavarana en werd de band geselecteerd voor de voorrondes van Nu of Nooit. In 2015 wilde de band de ingeslagen weg vervolgen maar het overlijden van Max stond dat in de weg. Het laatste optreden was op 12 april 2015 in de Muziekgieterij in Maastricht.

De laatste bezetting van Pavarana bestond uit  Rick, lead zang en gitaar en lid van Pavarana vanaf het eerste uur. Bas, eveneens lid vanaf het eerste uur was de drummer. Max was bassist en lid van Pavarana sinds mei 2012. Sven, behoorde tot de band sinds september 2013 en bespeelde de toetsen. Eerder behoorden Stan (tot september 2013, toetsen en bas) en Jop (tot januari 2012, lead zang en bas) ook tot Pavarana.

Pavarana bij maanlicht

Picture 1 of 2